Bacardi Superior

SPRIT » ROM » LJUS

Internationellt | Bacardi | 333 kr/l | 37.5% | Varunr: 559

Bacardi Superior är enligt många något av romens rom och idag är Bacardi världens största spritproducent. Till typen är Bacardi Superior en torr, mjuk och ljus rom, vilket gör den perfekt till drinkar. En klassiker är den kubanska cocktailen Mojito; mixa med krossad is, limejuice och muddla mynta.

Företaget bakom Bacardi grundades år 1882 av don Facundo Macardi Masso i Santiage de Cuba. På den tiden var rom något av en fattigmans dryck, men Facundo ville förändra detta och experimenterade för att försöka förfina framställningsprocessen. Han och hans bror Jose kom fram till att det var möjligt att med diverse tekniker filtrera romen genom kol och därmed förfina produkten avsevärt. Världens första rena rom var därmed producerad.

Bacardis framväxt påverkades därefter av de oroligheter som uppstod på Kuba, och som ett resultat av detta även drinkarna Cuba Libre och Daiquiri. När Kuba blev självständigt 1902 så växte företaget snabbt och expansivt. Destillerier startades i olika delar av världen. Under 70-talet fortsatte expansionen och fabriker anlades i bland annat Spanien och Panama. Huvudkontoret förlades till Bahamas, då den kubanska revolutionen 1959 ledde till att familjen Bacardi tvingats fly från Kuba.

I dagsläget är Bacardi ett internationell storföretag med en räckvidd över jordens alla hörn. Utbudet av produkter har breddats och idag finns Bacardi Superior i ett digert antal smaksatta varianter, allt för att förenkla för den som vill mixa drinkar. I Sverige hittar vi följande: Bacardi Limón, Bacardi Razz, Bacardi Apple och Bacardi Grand Melón. Förutom detta finns även en familj av ready-to-drinks, eller blanddrycker, under begreppet Bacardi Breezer.

Användning

Används som drinkingrediens.

Färg

Vattenklar

Smak

Enkel och robust smak med viss sötma och inslag av arrak, gräs och smörkola.

Doft

Doft med inslag av smörkola och arrak.

Priser

700 ml - 233 kr
350 ml - 127 kr

Drinkar med Bacardi Superior

Några passande drinkrecept på Bacardi Superior: Violetta, Frozen Daiquiri, Manhattan, Wingman, Copenhagen Cocktail, Coco Mojito, Bacardi Cocktail, Apple Dream, Philippa, Long Island Beach Tea, Mojito, Spice Chili

Visa samtliga Bacardi Superior-drinkar.

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

32

XSv89ZLQP skrev mndagen den 17 oktober 2016, kl 11:26

Wow, that's a really clever way of thikning about it!

31

lalhMr0B skrev tisdagen den 11 oktober 2016, kl 13:27

I will be putting this daiznzlg insight to good use in no time.

30

ru0W4V02Q skrev mndagen den 10 oktober 2016, kl 21:10

mmmmhhh... ich liebe Palatschinken. Und die sehen wirklich ganz verführerisch aus. Mit Mohn habe ich sie noch nie gegessen. Muss ich dringend mal aubeposieren.Virlen Dank für das Rezept.Liebe GrüsseSusann

29

uVDvHblrYwDdKvs skrev fredagen den 1 januari 2016, kl 16:30

BEbQfi

Tyck till

Medlem!? Logga in fr att inte vara anonym!

Relaterat

Kanske lmpligt...

Lgg till Bacardi Superior i "mina drycker"
Kp Bacardi Superior online

Liknande produkter inom rom: ljus

Bacardi Superior  Internationellt | 333 kr/l
Barracuda Rum Silver  Karibien | 299 kr/l
Havana Club Añejo Blanco  Kuba | 333 kr/l
Negrita White  Karibien | 283 kr/l