Veteöl

Veteöl är ett överjäst öl där man förutom malt ifrån korn även använder sig av vetemalt. Andelen varierar och kan i vissa fall uppgå till runt hälften. Smakmässigt innebär vetet att ölet får en friskare touch, men en lägre humlebeska och istället är det smaken ifrån jästet som får träda fram.

Slumpa veteöl | Sök inom veteöl

a - ö | bild | ursprung | populärast | pris

Veteöl: det speciella ölet

Veteöl, weissbier, är en väldigt speciell typ av öl, rent smakmässigt,och kan ta tid att ta till sig. Främst förekommer veteöl i Tyskland och Belgien, endast ett fåtal sorter har letat sig in i Systembolagets ordinarie sortiment. Veteöl finns i två former; med jästfällning kvar (mit hefe) och filtrerad (kristall). I kontrast till veteöl finns det även rågöl, roggenbier.

Läs mer i ölguiden.

Relaterat

Varför inte en bok om öl?

Kombinera mat och vin

"Kombinera mat & vin" är en lättförståelig bok som rakt på sak beskriver hur du som läsare på bästa sätt får ut det mesta möjliga när det gäller att kombinera mat med rätt sorts vin. Boken kräver inte ett överdrivet intresse utan riktar sig mer mot dig som tycker det vore kul att kunna servera ett vin som verkligen passar till maten.

Pris: 114 kr | Mer info / Köp | Visa böcker om öl