Övriga öl

Förutom de mer vanliga sorternas öl, så som pilsner och ale, finns det ett stort antal andra typer av öl. Alla öl som inte klassificieras som någon av de andra kategorierna återfinns här, under övriga öl.

Slumpa fram en övrig öl | Sök inom övriga öl

Specialöl: rökta, smaksatta & säsongare

Det finns dessutom ett stort antal olika sorters specialöl som produceras i betydligt mindre kvantiteter, eller endast i speciella regioner. Ett typiskt exempel är vår svenska julöl, som är ett mörkt öl med en söt och rostad smak. Andra övriga öl är t.ex. rauchbier, eller rakt översatt "rökt öl", vilket brygges på rökt malt - som torkas över öppen eld. Det finns också ett antal frukt- och bäröl, idag populärt kallat för mixed malt, med smaker som svart vinbär, cassis, körsbär, kriek, med flera.

Läs mer i ölguiden.

Relaterat

Varför inte en bok om öl?

Kombinera mat och vin

"Kombinera mat & vin" är en lättförståelig bok som rakt på sak beskriver hur du som läsare på bästa sätt får ut det mesta möjliga när det gäller att kombinera mat med rätt sorts vin. Boken kräver inte ett överdrivet intresse utan riktar sig mer mot dig som tycker det vore kul att kunna servera ett vin som verkligen passar till maten.

Pris: 114 kr | Mer info / Köp | Visa böcker om öl