Mai Tai

DRINKAR » ROMDRINK

Mai Tai är en drink som ursprungligen skapades av bartendern Victor Bergeron, även känd som Trader Vic. Skapelsen såg sitt ljus på Victors restaurang i Oakland år 1944. Victor serverade den då till sina vänner Carrie och Ham Guild som var på besök från Tahiti. När Carrie smakade på sin drink sägs det att hon utropade "Mai tai roe ae". Lite fritt översatt lär det betyda något i stil med "Inte av denna värld, världsbäst".

Ursprungligen ingick följande ingredienser i drinkreceptet: J. Wray & Nephew (mörk rom), Martinique rum (ljus rom), DeKuyper Orange Curacao, Trader Vic's Rock Candy Syrup, French Garier Orgeat, färsk limejuice och krossad is. Sedan dess har dock drinkens innehåll förändrats med tiden och finns idag i ett otal varianter. Vissa inkluderar ananasjuice och andra även apelsinjuice. Receptet vi presenterar är alltså långt ifrån det enda som går att återfinna, men enligt oss ett trevligt sådant.

I vilket fall som helst så nådde Mai Tai framträdande framgångar på Victors barer i Seattle och Kalifornien. Knappt tio år senare spreds den till Hawaii och sedan dess över världen. Under 50- och 60-talet serverade så gott som alla amerikanska restauranger Mai Tai.

Mai Tai's drinkrecept

2 cl Mörk rom
2 cl Ljus rom
2 cl Cointreau
1 cl Amaretto
1 cl Grenadin
2 cl Limejuice
Sockerlag
Maraschinokörsbär
Ananasskiva
Myntakvist

Vad som skall göras

Skaka samtliga ingredienser i en shaker med krossad is. Sila över något av följande glas; highballglas, slingglas eller rocksglas - välj själv efter behag. Garnera slutligen med en ananasskiva på kanten, myntakvist och ett maraschinokörsbär på pinne.

Taggar för Mai Tai

exotisk   fruktig   party  

Verktyg: spara, dela & web2.0:a

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

18

suba me skrev torsdagen den 20 december 2018, kl 18:31

DOAQuJ I see something truly interesting about your weblog so I saved to bookmarks.

17

Kemmencreda skrev mndagen den 23 januari 2017, kl 12:49

asd

16

pbilFfqOcBMzxWIUxAY skrev fredagen den 1 januari 2016, kl 19:17

kOTFMu

15

fiverr crorkservice skrev lrdagen den 28 november 2015, kl 13:28

wFfcaF Please check out my web site too and let me know what

Tyck till

Medlem!? Logga in fr att inte vara anonym!