Böcker

Vi presentar här ett stort urval av böcker om drinkar och drinkrecept, böcker om whisky, böcker om öl, bartenderns kompletta guide och mycket mera. Nedan hittar ni med andra ord ett flertal boktitlar assoicerade till någon del av dryckesvärlden, alla exemplar som vi varmt rekommenderar. För enkelhetens skull är varje bok tilldelad en kategori, hoppa gärna direkt till en sådan med hjälp av länkarna nedan. Hoppas att du återfinner en bok som passar just dig, eller en vän!

Drinkar och cocktails | Öl | Whisky | Sprit, vin, champagne

Drinkar och cocktails

Sveriges bästa drinkar

sveriges bästa drinkar"Sveriges bästa drinkar - De 100 godaste och nyaste drinkarna gjorda av Sveriges bästa bartender". Jupp, så pass lång är titeln på denna purfärska titel. Maria Lundqvist har i den samlat de 100 godaste och nyaste drinkarna, skapade av Sveriges främsta bartenders. Tack vare stilistisk och fräsch presentation omöjlig att inte inspireras av.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 167 kr

MER INFO | KÖP NU

Drinkar, den kompletta drinkhandboken

drinkar, dn kompletta drinkhandboken"Drinkar, den kompletta drinkhandboken", är en komplett redogörelse som presenterar alltifrån historien bakom drinkarnas uppkomst till populära citat. Givetvis även en mängd drinkrecept - såväl klassiska som nyare. Dessutom tipsar boken om vad ett bör barskåp bör innehålla, hur du bäst hanterar is och mycket mer.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 139 kr

MER INFO | KÖP NU

Största cocktailboken

största cocktailboken"Största Cocktailboken", skriven av Arne Häggqvist, är en riktigt klassiker när det gäller svenska drinkböcker. Första gången den såg dagens ljus var år 1982 och aktuell upplaga är den sjätte i ordningen. Största Cocktailboken innehåller över 3 000 drinkrecept, samtliga granskade av bartenderprofilen Jens Lundqvist.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 179 kr

MER INFO | KÖP NU

Studentdrinkboken

sprit - en destillerad värld"Studentdrinkboken" är det perfekta köpet till och för en student. Boken innehåller förutom drinkrecept även en hel del partytricks och andra skojigheter. Perfekt till den kommande tentafesten, sittningen eller hägrande utgången. För att inte tala om till förfesten grannkorridoren. Lågt och studentvänligt pris är pricken över i.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 81 kr

MER INFO | KÖP NU

Cocktails

cocktailsCocktails är åter i ropet, och den här boken av Ben Reed (prisbelönt bartender, barägare och skribent), tar tillfället i akt och förmedlar sina kunskaper, tips och favoritrecept - allt ackompanjerat av smakfulla foton.
Perfekt guide inför det stundande cocktailpartyt.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 128 sidor, utgiven 2001
PRIS : 79 kr

MER INFO | KÖP NU

Jorden runt på 80 barer

jorden runt på 80 barerUpptäck 90 av världens bästa drinkar och barer, här har vi den ultimata guiden till de bästa drinkarna och barerna runt om i världen. Vi får drinkrecepten presenterade i sin rätta miljö, ifrån Jukkasjärvi till Kairo - mytomspunna barer presenteras och drinkars hemligheter avslöjas.

INFO : Norskt språk, inbunden, 191 sidor, utgiven 2004
PRIS : 267 kr

MER INFO | KÖP NU

Blanda egna shots

shotsAtt hälla upp imponerande shots med elegant åtskilda lager är inte så svårt som man kan tro. Allt du behöver är ett välförsett barskåp, en stadig hand och några vänner att dela nöjet med.
Här finns 75 spännande recept som är enkla att följa och tips om tillbehör, ingredienser och roliga sällskapslekar.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 191 sidor, utgiven 2004
PRIS : 122 kr

MER INFO | KÖP NU

Coolers och sommarcocktails

sommarcocktailsHär finns alkoholfria, härligt svalkande drycker, coolers, såväl som starkare drinkar, både klassiker och moderna varianter med spännande och annorlunda smaksättning.

INFO : Svenskt språk, inbunden, 64 sidor, utgiven 2000
PRIS : 133 kr

MER INFO | KÖP NU

Martinidrinkar

martinidrinkarVad är en martini? Enligt mångas åsikt och smak bara en sak: den klassiska Dry martinin. En elegant och svårslagen drink som står över alla modenycker. Men det finns en ny, spännande flora av andra martinidrinkar, med gin eller vodka som grund, som är väl värda att prova.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 63 sidor, utgiven 2004
PRIS : 92 kr

MER INFO | KÖP NU

Bartender

bartenderBoken för mästerverk i baren!
Det här är en bok för bartenders på alla nivåer. Här serveras praktisk barkunskap, som hur en sour blir en fizz eller en collins. Här blandas handgrepp med spritkunskap och drinkhistoria och yrkesknepen flödar liksom barkuriosa bland flera hundra drinkrecept.

INFO : Svenskt språk, inbunden, 144 sidor, utgiven 2003
PRIS : 138 kr

MER INFO | KÖP NU

Cocktails - klassiska och moderna

cocktails klassiska och modernaLinda Doeser tar med den här titlen upp såväl de klassiska cocktailsen som alla de nya och moderna som i vår svämmar över utbudet.
Vi får drinkrecept, tips och förslag - samt annan nyttig information, som kan vara av högsta vikt inför festen eller cocktailpartyt.

INFO : Svenskt språk, spiral, 127 sidor, utgiven 2003
PRIS : 76 kr

MER INFO | KÖP NU

Cocktails: Gamla och nya klassiker

gamla och nya klassiker cocktailsEn smidig, liten och vacker bok om cocktails av Jonny Pålsson. Ett lagom stort antal välutvalda drinkar presenteras grundligt, med bakgrundshistoria och kuriosa. Allting är lyxigt förpackat med väldigt smakfulla fotografier, som höjer inspirationsfaktor ordentligt.

INFO : Svenskt språk, inbunden, 96 sidor, utgiven 2001
PRIS : 102 kr

MER INFO | KÖP NU

Bartender

bartenderns kursbokEtt komplett verk för den som är, eller önskar bli bartender - här tas allt upp som kan vara nödvändigt att kunna, allt ifrån garnering till kassarutiner, klädsel och alkohollagar.
Motsvarar kursen Barteknik 50 poäng, på gymnasiet - och en lärarhandledning i PDF-format ingår i priset.

INFO : Svenskt språk, häftad, utgiven 2001
PRIS : 377 kr

MER INFO | KÖP NU

 

Öl

En handbok öl

en handbok öl"En handbok öl" är uppföljaren till förra årets succé "En ölbok". Det kompakta formatet gör att du med enkelhet kan ta med dig lektyren när det är dags för ölprovning, pubbesök eller resa. Författaren är ingen mindre än ölgurun Jan-Erik "Janko" Svensson.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 81 kr

MER INFO | KÖP NU

Allt du behöver veta om öl

allt du behöver veta om öl"I "Allt du behöver veta om öl" presenteras just det som titeln beskriver. Helt enkelt en komplett introduktion vad var man och kvinna som över huvudtaget är det minsta intresserad av öl bör veta och känna till. Nu blir det såväl lättare som roligare att uforska varierade ölsoter.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 128 kr

MER INFO | KÖP NU

Stora boken om öl

stora boken om ölEn välmatad bok om öl - som ger den intresserade en härlig inblick i ölets underbara värld. Vi får svar på vad alla olika benämningar står för, samt tips om hur och när denna dryck skall avnjutas.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 192 sidor, utgiven 1999
PRIS : 151 kr

MER INFO | KÖP NU

 

Whisky

Whiskyresan

whiskyresanHur kommer det sig att Laphroaig, en av världens rökigaste whiskysorter, ligger på nionde plats i Systembolagets försäljningslista över single malts? Bosse Andersson har under 30 år byggt upp en kunskapsbank inom whisky som han med nu delar med sig av.

INFO : Svenskt språk
PRIS : 149 kr

MER INFO | KÖP NU

Bonniers stora bok om whisky

bonniers stora bok om whiskyEn av världens främsta whiskyskribenter ger i "Bonniers stora bok om whisky" en komplett redogörelse över hur whisky framställs, hur olika sorter får sin säregna karaktär och mycket mera. Boken, som är given för en whiskyentusiast, tar läsaren med på en resa över hela världen.

INFO : Svenskt språk
PRIS : 209 kr

MER INFO | KÖP NU

Whisky

whiskyMichael Jackson, välkänd whiskyentusiast och kunnig ölskribent, tar oss med på en resa genom Skottland där whiskyn står i centrum. En resa bland de människor och den natur och kultur som genomsyrar och skapar drycken som skottarna kallar för ”livets vatten”.
Att ta del av hur whisky framställs är att ta del av något större, det är en del av Skottlands själ. Boken är rikt illustrerad med färgfotografier och kartor.

INFO : Svenskt språk, inbunden, 144 sidor, utgiven 2002
PRIS : 169 kr

MER INFO | KÖP NU

Det ljuva livet whisky

det ljuva livet whiskyUtsökta små presentböcker till livsnjutare, som vill veta litet mer om den vara som bidrar till att göra tillvaron festligare. Innehåller båda fakta och kuriosa i en härligt stimulerande blandning. Därtill ett mycket roligt bildmaterial, där gamla reklambilder, etiketter och affischer varvas med nytagna foton.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 64 sidor, utgiven 2003
PRIS : 69 kr

MER INFO | KÖP NU

Maltwhisky: Upptäcka! Utforska! Njuta!

maltwhiskyDen skotska maltwhiskyn har uppnått kultstatus världen över och lockar en kunnigare och mer hängiven anhängarskara än någon annan spritdryck. Med Maltwhisky kan även du bli en kännare av denna den mest gåtfulla av spritsorter.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 64 sidor, utgiven 2004
PRIS : 99 kr

MER INFO | KÖP NU

Mera whisky

mera whiskySå här skriver författaren Dag Lennartsson om sin nya boktitel:
"Mera Whisky, det är titeln på min nya whiskybok som är en uppföljning på succéboken Whisky,Whisky, Whisky!. Efter ett flertal resor till Skottlands golfbanor och whiskymässor med erfarenheter från många provningar framförallt skotsk whisky men även amerikansk och t. o. m whisky och choklad! Ett spännande besök på Mackmyra svensk Whisky finns med många bra recept med bl. a whiskyflamberande räkot i het sås."

INFO : Svenskt språk, inbunden, 152 sidor, utgiven 2003
PRIS : 174 kr

MER INFO | KÖP NU

 

Sprit, vin, champange

Kombinera mat och vin

kombinera mat och vin"Kombinera mat & vin" är en lättförståelig bok som rakt på sak beskriver hur du som läsare på bästa sätt får ut det mesta möjliga när det gäller att kombinera mat med rätt sorts vin. Boken kräver inte ett överdrivet intresse utan riktar sig mer mot dig som tycker det vore kul att kunna servera ett vin som verkligen passar till maten.

INFO : Svenskt språk, inbunden
PRIS : 114 kr

MER INFO | KÖP NU

Sprit - boken om en destillerad värld

sprit - en destillerad världBeskrivning onödig - vi presenterar en del citat och omdömen...

"Läs ett kapitel före nästa fest och du klarar av att hålla i gång konversation med vilken tråkig bordsgranne som helst"
Gourmet

"...en bok för kroggenerationen... Absolut bok liksom."
Dagens Nyheter

"Ett besök på Systemet blir aldrig sig likt sedan du läst Sprit... här får läsaren svar på frågor som plågat sedan alkoholdebuten.."
Resumé

"...skall pryda vardagsrummen i varje välsituerat svenskt hem..."
Expressen

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 208 sidor, utgiven 1998
PRIS : 158 kr

MER INFO | KÖP NU (SLUT)

Aptitretarna

aptitretarnaVad passar egentligen att dricka till en klassisk munsbit som rökt rådjursstek med pepparrotsgrädde? Vilket tilltugg är det bästa till en Cosmopolitan? Varför är parmesanchips med kummin och torkad frukt så lysande ihop med whiskey sour?
Svaren finner vi i denna eminenta boktitel, som tar upp hur mat och dryck ska kombineras för bästa möjliga resultat - och symbios skall uppnås

INFO : Svenskt språk, inbunden, 94 sidor, utgiven 2004
PRIS : 127 kr

MER INFO | KÖP NU (SLUT)

Efter matenefter maten

Det finns många sätt att avsluta en utsökt måltid, till exempel med en cognac eller calvados till kaffet. Och många desserter kan med fördel serveras tillsammans med ett glas gott portvin eller sherry. Den prisbelönte författaren Andrew Jefford hjälper dig här att välja det bästa av det bästa. Han beskriver varje dryck i detalj och sätter fingret på deras mest framträdande dofter och smaker. Läs om armagnac, grappa, whisky, madeira och många andra drycker som hör till livets goda.

INFO : Svenskt språk, kartonnage, 64 sidor, utgiven 2004
PRIS : 92 kr

MER INFO | KÖP NU

Våra drycker till vardags och till fest

våra drycker till vardags och festEn utförlig bok om våra drycker. Här avhandlas dryckernas systematik, vatten, rappakalja och andra drycker, hur folk drack på 1700-talet, dryckernas folklore, dryckerna som näringskälla, mjölk som dryck, om kaffe, te och choklad som medicin och njutningsmedel, traditionell bryggning av öl och dricka, moderna trender inom vinhanteringen, alkohol och hälsa, alkoholpolitik, dryckesjuridik m.m. En uttömmande studie om drycker, med andra ord.

INFO : Svenskt språk, inbunden, utgiven 2000
PRIS : 169 kr

MER INFO | KÖP NU (SLUT)

Tretusen champagner

tretusen champagnerI detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, en av auktoriteterna i världen på champagne, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3000 olika champagner. Boken innehåller också en omfattande genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Sverige.

INFO : Svenskt språk, inbunden, 552 sidor, utgiven 2002
PRIS : 159 kr

MER INFO | KÖP NU

Tips om bra titlar?

Om du har något tips på en bok som du tycker är lämplig och borde finnas med på denna sida så tveka inte att höra av dej och tipsa oss. Vi tar glatt emot åsikter från er besökare när det gäller vilka titlar som bör framföras eller ej.

Vad är nya dricka.se?

Nya dricka.se återfanns i en webbläsare för första gången i december 2009. I och med den stora förändringen ligger ett större fokus på att erbjuda en fräsch och tillgänglig tjänst som ska attrahera såväl professionella bartenders som dig som anordnar cocktailpartyn hemma i lägenheten. Men även dig som njuter av en rökig whisky eller föredrar en stout nere på puben.

Välkommen hit, och välkommen tillbaks!