V&S säljer Danzka Vodka

Köps av Belvedere SA

NOTIS | FREDAGEN DEN 2 JUNI 2006

För en dryg vecka sedan slutförde svenska V&S försäljning av varumärket Danzka Vodka till den internationella spritkoncernen Belvedere SA, vilka omgående tar över ansvaret för varumärket. V&S kommer dock fortsätta att producera Danzka Vodka under de närmaste fem åren, allt enligt försäljningsavtalet. Köpesumman är för övrigt hemlig och den främsta anledningen till försäljningen är att V&S vill fokusera sin varumärkesportfölj mot premiumspritsorter, vilken Danzka Vodka inte tillhör.

Danzka Vodka har främst sålts på Duty-Free marknaden, och har sedan lanseringen 1989 kommit att bli en av de största aktörerna. V&S förvärvade varumärket i och med köpet av De Danske Spritfabrikker 1999.

- Med försäljningen av Danzka Vodka har vi tagit ytterligare steg i genomförandet av vår produktportföljsstrategi. Den innebär bland annat att vi främst fokuserar på de internationella premiumprissatta varumärkena, Absolut Vodka, Level Vodka, Absolut Cut, Plymouth Gin och Cruzan Rum, säger Ketil Eriksen - chef för affärsområdet V&S Absolut Spirits.

V&S säljer Danzka Vodka:s taggar

vodka  

Verktyg...

Kommentarer

Ingen har kommenterat, varför inte bli först att tycka till!?

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!