Vit nyhet från Del Monte

Vita tranbär är det senaste...

ARTIKEL | MNDAGEN DEN 14 NOVEMBER 2005

Tranbärsdryck innebär för de flesta en röd och sträv dryck, friskt använd i drinkar såsom Cosmopolitan. Nu vänder Del Monte lite upp och ner på begreppen och lanserar Del Monte Oregon White Cranberry som är en fruktdryck baserad på vita tranbär. Vita tranbär plockas precis innan de hunnit bli röda, vilket innebär en lenare och mildare smak.

Huruvida den vita varianten kommer bli lika populär som den väl fastetsade röda smaken står skrivet i stjärnorna, men självklart gillar vi nya initiativ. I USA där drycken lanserades för ett par år sedan har drinkblandarna redan anammat de vita tranbären till diverse drinkar och kanske är det dags för en vit Cosmopolitan till nästa cocktailparty?

De tranbär som används till denna nya dryck kommer ifrån Oregon i USA, där de växer på invallade hedar. En avancerad metod, för att sortera ut de ännu inte mogna bären ifrån sina något mer snabbutvecklade kompanjoner, senare och den vita, lena och milda drycken är ett faktum.

Oregon White Cranberry ingår i Del Montes serie World Fruits - törstsläckare med diverse exotiska smaker, såsom Indian Mango & Papaya, New Zealand Kiwifruit och Ecuadorian Passionfruit. Den fullständiga titeln att leta efter i din butik blir med andra ord Del Monte World Fruits Oregon White Cranberry.

Produkterna lär finnas i butik från och med ungefär att denna artikel skrivs, och priset för en liter bör ligga runt 15 kronor. Vi passar även på att presentera ett para drinktips baserade på Oregon White Cranberry: White Cranberry Cocktail och Skogsbärsdröm

Vit nyhet från Del Monte:s taggar

Tyvärr har Vit nyhet från Del Monte ännu inte taggats med några etiketter.

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

2

Yepp skrev mndagen den 21 november 2005, kl 14:45

Bör finnas i lite mer välsorterade vanliga matbutiker - ja. Kanske inte Willys mao men har själv funnit den i en Hemköpsbutik.

1

Anonym skrev tisdagen den 15 november 2005, kl 12:46

Finns i vanliga butiker typ Ica eller!?

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!