Världens starkaste öl

Tactical Nuclear Penguin är den starkaste ölen någonsin - med en alkoholhalt på 32 procent.

Världens starkaste öl

ARTIKEL | TISDAGEN DEN 22 DECEMBER 2009

Ett marknadsföringstrick, ett försök i att testa gränserna eller helt enkelt en strävan efter att tillverka ett riktigt trevligt och annorlunda öl? Förmodligen är det en mix av ovan som har resulterat i att det skotska bryggeriet BrewDog nu lanserar det som uppges vara världens starkaste öl, med en alkoholhalt på 32 procent.

Ölet, som går under namnet Tactical Nuclear Penguin är i grunden en stout som har därefter har dubbellagrats på två olika sorters whiskyfat och slutligen frysdestillerats i en glassfabrik för att uppnå den höga alkoholhalten. BrewDog har med andra ord inte tillsatt någon sprit för att erhålla den höga alkoholstyrkan, utan snarare gjort tvärtom då man istället reducerat mängden vatten. Den 21 dagar långa kyliga vistelsen fick ge upphov till pingvindelen i namnet.

Etiketten på flaskan påtalar den höga alkoholstyrkan och påpekar att Tactical Nuclear Penguin inte bör avnjutas som vanliga öl, utan istället i små doser på samma sätt som en fin whisky eller ett Frank Zappa-album. Totalt lanseras 500 flaskor á 330 ml. Hälften av dessa säljs för 35 pund styck och resterande i ett paket tillsammans med en andel i företaget BrewDog, då med ett pris på 250 pund. Som konsument har du alltså nu även chansen att bli delägare i det skotska bryggeriet.

Vid leverans så är flaskorna förpackade i bruna papperspåsar med en handritad pingvin som sigill. Batch nummer två sägs vara på gång och förmodligen är det möjligt att erhålla en flaska eller två via Systembolaget någon gång i vår. Om du inte kan bärga dig hänvisar vi er direkt till BrewDogs webbshop.

Kolla gärna in nedan klipp där BrewDog själva presentar sin Tactical Nucelar Penguin. Vi har själva inte ännu fått tag på någon flaska, det har dock Schnille som genomför en smakprovning ackompanjerat av de rätta elementen. Deras smakprovning och omdömen återfinner ni i det videoklippet längst ner.

Världens starkaste öl:s taggar

öl  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

364

kids school uniform skrev fredagen den 22 march 2019, kl 18:39

Thanks for every other fantastic post. Where else may anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am at the search for such info.

363

Arielle skrev torsdagen den 21 march 2019, kl 14:36

Thanks for the help in this question, I too consider, that the easier, the better

362

Mandy skrev torsdagen den 21 march 2019, kl 11:56

wow, awesome blog article.Thanks Again. Cool.

361

Malena skrev torsdagen den 21 march 2019, kl 09:17

Purple your site publish and liked it. Have you ever considered about visitor putting up on other associated blogs comparable to your blog?

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!