Vårens drinkar

Trender och heta drinkrecept i vår och sommar

ARTIKEL | ONSDAGEN DEN 17 MAJ 2006

Våren har nu gjort entré på allvar och med den förändras våra vardagliga vanor. Tiden är inne för att ta en frisk drink i baren, en kall öl på uteserveringen eller varför inte dra ihop ett cocktailparty ute i det fria. I likhet med övriga branscher, såsom mode, går det trender även inom dryckesvärlden. Vi inspireras dagligen av såväl teveserier och reklam som människor runt om oss.

Vad är det för drinkar som gäller i vår, vad är det trendigaste och mest nyskapande ibland alla drinkrecept för tillfället? Självklart finns det inget kort, rakt och enkelt svar men helt klart är att de smaksatta spritsorternas intåg fortsätter och även vidarutvecklar drinkrecepten. Bartenders har idag mycket mer att bolla med än för tio år sedan. De relativt nylanserade smaksatta Bacardi Apple och Bacardi Razz går fortfarande starkt, trots att de inte är helt nya. Dessutom har allt fler fått upp ögonen för även en del mindre produkter i sortimentet såsom Bacardi Coco (vilken dock inte finns på Systembolaget).

Även inom vodkasegmentet lanseras det nya smaksatta vodkor i en gedigen takt. Fjolårets succé Aivy Vodka, med förra årets absoluta vår- och sommardrink Splash är ett starkt kort även i år. Missade du Aivy och Splash i fjol är det hög tid att introduceras, ett givet, friskt och fräscht val i vårtider. För ett par år sedan var vaniljvodka, såsom Cariel T&Q Vanilla Vodka, bland det mest nyskapande på marknaden. Även om en viss mättnad har skett finns det fortfarande en stor efterfrågan på vaniljvodka-drinkar i vår, gärna i fräscha kombinationer med citrustouch eller andra exotiska och nyskapande inslag.

Överlag är det för tillfället väldigt inne att våga experimentera, och gärna influeras av kulturer och länder långt ifrån vår egen. Absolut har dessutom varit vänliga nog att lansera en helt ny unik smaksatt vodka lagom till våren och sommaren; Absolut Ruby Red, med smak av blodgrape. Bartenders runt om i världen har redan varmt välkomnat produkten, och ett antal riktigt fräscha Absolut Ruby Red-drinkar finns redan idag. Vi blir inte ett dugg förvånade om Absolut Ruby Red-drinkar kommer att tillhöra de populäraste nu i vår, och framförallt i sommar då produkten fått ett ordentligare fäste.

Men även om vi idag är väldigt föränderliga och snabbare än blixten anammar nya trender vågar vi påstå att även en hel del klassiska drinkrecept är värda en renässans i år. ZTV-generationen, som missat tidigare epoker, har nu en chans att även dem få uppleva klassiker som Mojito, South Side och White Lady. Kanske med en egen liten förändrad touch. Sist men inte minst vill vi även flagga lite för Foxy Blue, vinnardrinken i årets upplaga SM i drinkblandning. Ett trevligt drinkrecept med friska kontraster som är helt rätt i vår...

Vårens drinkar:s taggar

drinkar  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

17

Discover More skrev onsdagen den 1 februari 2017, kl 07:58

n3cQ9o Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

16

7uHVg1JJ skrev sndagen den 22 maj 2016, kl 05:16

Until I found this I thuohgt I'd have to spend the day inside.

15

ZyXqLoUKp1 skrev lrdagen den 21 maj 2016, kl 03:51

You Sir/Madam are the enemy of confusion evreewhyre!

14

jcZzn93hVjm skrev fredagen den 20 maj 2016, kl 19:42

So much info in so few words. Toostly could learn a lot.

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!