Pripps Blå Pure

Kalorisnålt Öl med lågt GI

ARTIKEL | SNDAGEN DEN 23 APRIL 2006

Med den nya Pripps Blå Pure lanserar Pripps något man själva benämner som morgondagens öl. Pripps Blå Pure är det första ölet med fokusering på lågt GI-värde på den svenska marknaden.

– Vi vill att folk ska kunna dricka öl, utan att få dåligt samvete för att de skulle få i sig för mycket kalorier, säger Johanna Bengtsson - produktchef på Pripps Blå.

Trenden inom den vanliga matlagning har alltså nu även emigrerat över till dryckesvärlden. Allt fler lämnar livsmedel med snabba kolhydrater till förmån för långsamma, och det är alltså denna grupp av människor som Pripps hoppas ska nappa på deras nya produkt.

Rent smakmässigt så ligger Pripps Blå Pure åt det milda, lätta och ljusa hållet. Även designmässigt har man inspirerats av de mexikanska ölsortererna såsom Corona Extra. Friskt, fräscht och lättdrucket är kontentan. Etthundra gram Pripps Blå Pure innehåller ett gram kolhydrater, mot normala tre till fem gram alkoholhalten ligger på 4.8 procent.

Lanseringen skedde på bolaget i april 2005 och i maj samma år så lanserades drycken på barer, krogar och restauranger runt om i Sverige.

Läs fullständig och mer ingående information om Pripps Blå Pure.

Pripps Blå Pure:s taggar

öl   pripps  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

20

xo4HayM7dzIo skrev sndagen den 22 maj 2016, kl 05:17

Umm, are you really just giving this info out for nontghi?

19

tNCKtDVmg skrev lrdagen den 21 maj 2016, kl 03:52

Hey, kiellr job on that one you guys!

18

kD7qdL9M3 skrev fredagen den 20 maj 2016, kl 20:26

That's not just the best anwrse. It's the bestest answer!

17

3z6K8TWZwh skrev fredagen den 13 november 2015, kl 16:59

lite vin och kompisprat bkaurr lc3b6sa det mesta! och nc3a4r allt kc3a4nns hopplc3b6st kan det ju bara bli bc3a4ttre kram till dig!

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!