Nytt eko-öl från Spendrups

Vi hälsar Premium Lager Ekologisk Välkommen

NOTIS | TISDAGEN DEN 2 FEBRUARI 2010

Vi rapporterade för några dagar sedan att den ekologiska försäljningen har stigit rejält det senaste året. Systembolaget har även gått ut med att de värnar om att utöka det ekologiska utbudet av drycker. Spendrups Bryggeri är inte sena att hänga på och meddelade nyligen att de i samband med finalen av årets kock lanserade Premium Lager Ekologisk.

Ölet är, som namnet antyder, en ljus lager bryggd på ekologiska råvaror, vilket har medfört att den är KRAV-märkt. Även humlen är ekologisk odlad, vilket inte alltid är fallet för ekologisk öl.

– Det här ölet bryggs enbart på ekologiska råvaror och är KRAV-märkt. Lägg därtill att det bryggs utan tillsatser, enligt de tyska renhetslagarna, säger bryggmästare Richard Bengtsson. Det var ett fasligt sjå att finna ekologisk humle av hög kvalitet, men vi lyckades till slut.

Kornmaltet härstammar bland annat från Vappersta Gård i Sörmland, som bara ligger några mil från Spendrups i Vårby. Familjen Wall har på sin gård drivit ekologisk produktion sedan tidigare och är mer än nöjda över att få leverera till Spendrups.

– När jag fick frågan om att leverera malt till en ny ekologisk öl var det enkelt att svara ja. Råvarorna är som bekant avgörande för kvaliteten och när jag häromdagen fick smaka ölet, kände vi oss stolta över att vara en del av det goda resultatet, säger Jan-Åke och sonen Marcus som driver Vappersta Gård.

Premium Lager Ekologisk skall till smaken leverera en balanserad beska och en fyllig och mjuk smak. Efter Årets Kock så är det först och främst hotellkedjan Scandic som får tillgång till ölet, på såväl flaska som fat. Från och med vecka 14 skall Premium Lager Ekologisk även finnas tillgänglig på övriga krogar runt om i landet.

Nytt eko-öl från Spendrups:s taggar

öl   ekologisk  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

Ingen har kommenterat, varför inte bli först att tycka till!?

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!