Nyårsdrinkar

Drinkar till nyår är inte alltid så lätt, men vi har drinkrecepten du söker.

Nyårsdrinkar

ARTIKEL | TISDAGEN DEN 29 DECEMBER 2009

Klockan klämtar och inom kort ska ska 2009 vinkas farväl och det nya 2010 skålas in. Begreppet nyårsafton innebär så väl vänner och löften som god mat och såklart trevliga drycker. Oavsett om ett alkoholfritt firande önskas så kan det vara trevligt att komplettera, den i mångas ögon obligatoriska skumpan, med ett par trevliga drinkar. Champagne (eller mousserande vin för den delen) i all ära, men en trevlig drink skapad med omsorg är många gånger minst lika festlig.

Dilemmet som följer är dock att bestämma sig för vilka drinkar man ska erbjuda till nyårsfesten. Det är inte alltid helt lätt att erbjuda något som är helt passande. Nyår ska för många symboliseras av elegans, flärd och sprudligt liv. Något vi gärna associerar till champagne men kanske inte lika lätt till en ljummen White Russian.

För att råda bot på denna befarade baksmälla har vi här valt att sammanställa lite tips inför vad var och en kan tänka på inför en nyårsfest med drinkar som ingrediens. Givetvis väljer vi även att presentera ett antal drinkrecept som vi själva tycker är lämpliga till just denna högtid.

Champagnedrinkar plus nyår lika med love

Eftersom champagne för många är drycken nummer ett till nyår så är ett vinnande koncept att erbjuda drinkar som bygger på just denna dryck (eller mousserande vin). Vi har ett flertal champagnedrinkar i sektionen för drinkar, men har valt ut några som vi vill pusha för lite extra i dessa sammanhang. Gemensamt för samtliga är att de inte kräver överdrivet mycket av varken kunskap, redskap eller ingredienser och lämpar sig väl att göra till många. Drinkarna kan förberedas och göras i större satser innan de hälles upp. Tänk dock på att vänta med champagnen; häll på den först precis innan servering.

Kir Imperial är en enkel men ofta uppskattad drink som mixar hallonlikörens sötma med den sprudlande champagnen. Ett säkert kort som passar de flesta.

Intense Bellini är en inspirerande variant av originalet Bellini (som är trevlig även den) som låter den smakrika Absolut 100 möta persikofruktens runda sötma. Även denna gång får champagne ge liv till kreationen. Intense Bellini rekommenderas verkligen som ett intressant alternativ som kommer få även begeistrade bartenders att nicka nöjt. Smakmässigt lämpar den sig kanske inte till alla, så erbjud gärna den som ett alternativ tillsammans med andra.

Ritz Fizz är en färgglad upplevelse som lyser ikapp med vilka fyrverkerier som helst. Syrlig citronjuice får möta smakrik Amaretto och fruktig blå curacao. Uppskattas vanligtvis av såväl män som kvinnor och är därmed enligt oss ett stabilt kort till nyår.

African Passion erbjuder en härligt exotisk nyans, som kan fungera som en lämplig kontrast till ett kyligt och vintrigt Sverige. Låt gästerna drömma sig bort utan att för den sakens skull försaka det vårt kyliga nyårsväder har att erbjuda. Cognac tillsammans med champagne kan låta märkligt, men här bevisas motsatsen.

Alternativ är vägen till framgång

Givetvis bör man som värd vara medveten om att smakpreferenserna ofta skiljer sig åt hos gästerna och att nyfikenheten för nya kreationer kan variera, även om den har en tendens att luckras upp i takt med att kvällen övergår i natt. Ett vitalt tips för att nå framgång kan därför vara att att erbjuda ett antal olika varianter; något sött, något syrligt och åt det mer sträva hållet. Ovan tre champagnedrinkar kan till viss del anses erbjuda tre olika riktningar. Det kan dock vara lämpligt att inte enbart låsa sig fast på champagnedrinkar, det kan mycket väl vara lämpligt att erbjuda andra alternativ.

Saffran/Kanel är en härlig vinterdrink som till viss del anspelar på julens smaker, men vi anser att kombinationen saffran och kanel lämpar sig till mer än så. Tillsammans med vaniljvodka erhålles en härligt unik kombination som erbjuder smaklökarna en ny upplevelse. Bör nämnas att denna drink kräver lite mer av skaparen, men har förmågan att nå ett överväldigande resultat hos avnjutarna. Perfekt val för den som vill presentera något unikt.

Flirtini är urban drink som kan ses som en något hippare (om det är möjligt) variant av Cosmopolitan. En perfekt mingeldrink som, precis som namnet antyder, spelar på en flirtig approach när det gäller såväl ungänge som smaker. I drinkreceptet som presenteras via länken ingår champagne, men testa gärna att ersätta den med fruktsoda, sprite eller vanlig soda.

Rasbuie är ett annorlunda alternativ som kommer få gästerna att höja på ögonbrynen. Kryddig Drambuie i kombination med hallon är elegantare än vad man först kan tro. Passar som ett utmärkt alternativ för att påvisa att det finns nymodigheter även för den som redan "har provat allt". Att den färgmässigt är helt underbart röd gör givetvis inte saken sämre.

Till sist

Sjävfallet ska även åtminstone ett alkoholfritt alternativ erbjudas. Förutom något alkoholfritt bubbel anser vi det smått obligatoriskt att även erbjuda någon alkoholfri drink av dignitet. En enkel men så gott som alltid uppskattad drink är Nursey Fizz, som lämpar sig väl till nyår. Utöver denna vill vi passa på och tipsa om Sue Ellens Nightmare som är en härligt fruktig kombination (dock kanske med ett mindre passande namn).

Det bör även nämnas att säkra kort såsom Appletini, Gin och Tonic och Caipirinha alltid fungerar och kan vara lämpliga att erbjuda - om inte annat för att tysta de som hellre håller sig på välbekant mark istället för att kliva djupare in i drinkdjungeln.

Skriv gärna egna tips om drinkar ni tycker är lämpliga till nyår! Slutligen vill vi passa på att önska alla besökare ett riktigt Gott nytt år!

Nyårsdrinkar:s taggar

Tyvärr har Nyårsdrinkar ännu inte taggats med några etiketter.

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

75

pron best skrev onsdagen den 20 september 2017, kl 09:55

tVlIAR we came across a cool web-site which you may possibly appreciate. Take a look when you want

74

pron best skrev torsdagen den 4 augusti 2016, kl 09:04

yVe8r2 Thanks again for the blog article. Much obliged.

73

fuck your mom skrev fredagen den 13 maj 2016, kl 22:05

Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We ave ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

72

fiverr photo skrev onsdagen den 6 april 2016, kl 05:11

n1Cg0o It as enormous that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our dialogue made at this place.

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!