En smakfull drinkresa

Vi spanar in Absolut Atlas och letar därefter febrilt upp den gamla jordgloben på vinden.

ARTIKEL | SNDAGEN DEN 15 JANUARI 2006

Att resa innebär för många att möta nya kulturer, träffa nya människor och anamma nya mat- och dryckesupplevelser. Globaliseringens politiska och miljöpåverkande aspekter lämnar vi till andra att diskutera, men att den vidgar drinkvärlden är ett faktum.

För oss som omedvetet kan fastna i matvarubutikens frukt- och gröntavdelning framför exotiska frukter som mango, litchi, carambole och passionsfrukt, trots att inköpslistan endast stolpar upp mjölk och spaghetti, är nyutkomna Absolut Atlas en härligt inspirerande bekantskap. Stilrent, kulörrikt och med en trendig touch presenterar Absolut Atlas tjugo utvalda platser, utifrån en karakteristisk smaksättare. En smakresa med tvära kast där en sidvändning kan innebära att australiensisk eukalyptus ersätts av norrländska hjortron.

Varje smakupplevelse innebär ett nytt kort kapitel med en intresseväckande presentation där läsaren får lära sig allt från att chilin föddes i Bolivia till att mangoträd kan bli uppemot 40 meter höga. Kuriosa varvas med historisk kännedom på ett, i ordets rätta bemärkelse, smakfullt sätt.

Selektionen av smaker har gjorts av smakexperten Dag Hermelin, med målet att guida läsaren igenom vår tids mest spännande smaktrender. Med det i åtanke har därefter två av Sveriges främsta bartenders, Åsa Nevestveit och Hanna Löfstradh, skapat ett drinkrecept kännetecknande för respektive smak och plats. Som läsare kan man inte annat än förundras över den nyfikenhet och ”skriv-upp-på-inköpslista”-gnista som Absolut Atlas framkallar. Drinkrecepten är vasst skapade med kraftigt varierande karaktär.

Absolut Atlas är visserligen ingen atlas i den bemärkelsen att den på resan bör släpas med som någon direkt vägvisare, däremot tipsas läsaren även om en bar ifrån var och en av platserna. För oinvigda i drinkvärlden går man även snabbt igenom de grundläggande begreppen inom drinkblandning samt ger några smarta tips på vägen. Dessutom presenteras ett antal högtider runt om i världen – med speciellt utvalda drinkrecept och grundläggande kunskaper.

Konceptet i sig är inte något helt unikt, utan vi kan ana vissa likheter med boken ”Jorden runt på 80 barer”. Absolut Atlas utvecklar dock begreppen och fullföljer idén på sitt eget sätt, med en egen prägel och innovativa handgrepp. Man bör dock vara medveten om att, precis som namnet antyder, Absolut står bakom produktionen – vilket innebär att varje drinkrecept innehåller någon produkt ifrån Absolut-familjen. Huruvida detta är någon nackdel eller ej är upp till var var och en att bedöma.

Ett smidigt format, lågt pris, trevligt och lättillgängligt innehåll med en modern touch gör att Absolut Atlas inte kan annat än rekommenderas till såväl den dryckesintresserade som den som nyss införskaffat sin första shaker. Helt sonika en smakfull start, eller fortsättning, på drinkmixandet!

En smakfull drinkresa:s taggar

absolut   drinkar  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

7

suba suba skrev lrdagen den 26 oktober 2019, kl 05:31

nPvDUW Really informative blog post. Much obliged.

6

see pron skrev fredagen den 21 december 2018, kl 07:17

cWJUPV You made some nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will approve with your website.

5

LnOHF94ab2FK skrev mndagen den 3 march 2014, kl 22:56

Policy contract can be quite a really cold company. QuotesChimp virtually must be, their severe dependence on numbers insurance providers handle as well as taking into consideration the amount of individuals when creating company decisions.

4

h060mGgsyIA skrev mndagen den 10 februari 2014, kl 18:25

Nyfiken pe5 vad fast cheap levitra heliomeds.com oxe5! med hinner resande!Hoppas e4r du jobbar ff6rste5r men free life insurance quotes online bestlifeinsurpolicy.com Kram du mykect Suss med kuligheter lite det comparehealthinsur.com Pennsylvania Health Insurance jag att

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!