Ekologiska drinkar

Sverige möter världen i en uppsättning ekologiska drinkar anpassade för att lämpa sig såväl på krogen som cocktailpartyt.

Ekologiska drinkar

ARTIKEL | TORSDAGEN DEN 8 APRIL 2010

Eko-trenden är här för att stanna och har nu även på allvar inlett sin era inom drycker och drinkar. Segmentet växer och utvecklas i en spännande riktning, vilket vi tidigare har rapporterat om. En av de senaste aktörerna inom nischen är Gripsholms Destilleri som relativt nyligen lanserade sina två helt ekologiska vodkasorter Kanon Vodka och Gripsholm Vodka.

I samband med lanseringen av ovan nämnda drycker har Andreas Hult och Love Sjögren, till vardags bartenders på Vassa Eggen i Stockholm, tagit fram en serie ekologiska drinkar. Målsättningen från kreatörernas sida var att skapa drinkar anpassade för att passa alla möjliga tillfällen; såväl i baren som på cocktailpartyn i hemmet eller after-worken på kontoret.

- Äntligen finns det en bra basprodukt att bygga ekologiska drinkar med, säger Love Sjögren. Redan för ett år sedan föddes en tanke om att göra ekologiskt i barmenyn, men då fanns ingen bra bassprit tillgänglig. Med de två helsvenska vodkasorterna Kanon Vodka och Gripsholm Vodka som bas, blev vi som tokiga och kreerade fram en linje med eko-cocktails, som andas svenskt men ändå fungerar utmärkt för en internationell arena.

Samtliga drinkar baseras alltså på helt ekologiska råvaror och en viktig faktor har varit att ta fram drinkrecept med ingredienser som även lekmän har möjligheten att införskaffa via dagligvaruhandeln.

- Det ska inte vara krångligt att göra helt ekologiska drinkar, flikar Andreas Hult in. Därför har en annan grundfilosofi varit att alla ingredienser är närproducerade och går att hitta i sin närmaste matbutik. Exempelvis använder vi koncentrerad ekologisk saft som är urgott och enkelt att hitta, istället för eko-likör, något som ofta är svårt att få tag på. Vårt koncept vänder sig till alla som uppskattar fina, svenska råvaror, kvalitet och goda drinkar med smakupplevelser utöver det vanliga.

Smakmässigt erbjuder drinkarna spännande kombinationer där skilda smakkaraktärer får mötas och förenas. Gemensamt för samtliga är att de på ett eller annat sätt tar till vara på karakteristiska svenska smaker såsom rabarber, blåbär och äpple - vilket tillsammans med någon av de helsvenska vodkorna, Gripsholm Vodka eller Kanon Vodka, lyfter fram och utvecklar våra inhemska smaktraditioner i nya riktningar. Vi presenterar nedan våra favoriter i den linje av ekologiska drinkar som Andreas och Love på Vassa Eggen har förädlat fram, och är övertygade om att ni läsare har flera höjdpunkter framför er att uppleva.

Drinkar baserade på Kanon Vodka

Ginger Cocktail erbjuder en spännande kombination av lime och ingefära
Razors Edge levererar den bekanta smakupplevelsen av rabarberpaj med vaniljglass
Mzungu mixar blåbär och lime med ekologisk vanilj
Rhubarbia är en frisk och fräsch sommardrink utöver det vanliga

Drinkar baserade på Gripsholm Vodka

Zinger är sällsynt kreation som låter ekologiska cocktailtomater förenas med salt, citron och honung
Wisby-02 är drinkvärldens motsvarighet till höstens kanelprydda äppelpaj
Asian Spring låter svenska smaker sammanflätas med asiatiska i en nydanande drinkupplevelse

Ekologiska drinkar:s taggar

drinkar   vodka   ekologisk  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

14

fiverr cocoservice skrev mndagen den 29 februari 2016, kl 21:59

kEb1vP Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding layout. Everything should be made as simple as possible, but not one bit simpler. by Albert Einstein.

13

drADHiWiNtDLJBvrc skrev torsdagen den 31 december 2015, kl 14:41

8PRXoo

12

crork seo skrev mndagen den 9 november 2015, kl 03:13

d5Owal I simply could not depart your website before suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide to your visitors? Is gonna be again continuously to check out new posts.

11

crork service skrev lrdagen den 17 oktober 2015, kl 00:22

CuQkwq Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and also the rest of the site is very good.

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!