Bacardi Apple

Premiär för ny smaksatt rom ifrån Bacardi

ARTIKEL | MNDAGEN DEN 14 NOVEMBER 2005

Återigen blev Sverige premiärland för Bacardis lansering av en ny smaksatt rom i Europa: Bacardi Apple. Efter succén med hallonsmaksatta Bacardi Razz var det dags för uppföljaren Bacardi Apple. Anledningen till att Sverige används som testmarknad för Bacardi Apple i Europa är att vi precis som tidigare har ett internationellt rykte om att vara trendkänsliga och positiva till nya initiativ och produkter.

Den starka uppgången för smaksatt sprit på den svenska marknden fortsätter och lär så pågå. Trenden kommer ursprungligen ifrån USA, där accelerationen har varit makabert hög de senaste åren, och nu hänger Europa på. Tillsammans med de stora vodkaproducenterna var Bacardi tidigt ute med att smaksätta sin rom, och dominerar nu faktiskt den svenska marknaden med de existerande produkterna Bacardi Razz och Bacardi Limòn, som nu alltså ackompanjeras av Bacard Apple.Värt att nämna är att för tillfället är Bacardi Razz den enskilt största spritprodukten i volym inom den svenska restaurangbraschen alla kategorier.

Bacardi Apple innebär en trevlig mix av tradionell ljus rom och en fräsch, syrlig och frisk äppelsmak. Bacardi vill förmedla känslan av nyskördad äppellund, och även en touch av sötma kan nyanseras. Först och främst är produkten avsedd till drinkar och cocktails, men kan även serveras ren - då väl kyld med mycket krossad is.

Den 13 september 2005 lanserades Bacardi Apple på trendiga kroger och barer runt om i landet och den 1 oktober var det dags för Systembolagsbutikerna att ta in produkten.

Läs mer om Bacardi Apple på dricka.se
Visa drinkar med Bacardi Apple

Bacardi Apple:s taggar

rom  

Verktyg: spara, dela, twittra...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

401

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

400

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

399

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

398

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!