Absolut Rock

Limiterad upplaga tillägnad rock & roll

Absolut Rock

ARTIKEL | TISDAGEN DEN 8 DECEMBER 2009

Absolut har gjort sig kända för att med jämna mellanrum släppa ifrån sig limiterade upplagor av sin klassiska Absolut Vodka i skal designade efter specifika teman. The Absolut Rock Edition är med andra ord en tronföljare till tidigare framgångar så som Absolut Disco, Absolut Bling Bling, Absolut Pride och förra årets Absolut Masquerade.

Absolut Rock lanseras som en hyllning till rockmusiken, och i denna bemärkelse även en hälsning till Woodstock-festivalen som i år firar 40 år. Designen, som Natalia Brilli står bakom, följer konceptet och innefattar svart konstläder med nitar. Enligt konstens alla regler är det givetvis via ett silverfärgat blixtlås som vi får tillgång till förpackningens innandöme. För det är värt att nämna att själva flaskan i förpackningen är en klassisk 1-liters flaska blå Absolut.

I konceptet ingick att rockfotografen Danny Clinch följde rockbandet Wolfmother och skildrade deras verksamhet bakom kulliserna med såväl bilder som filmer. På Absoluts kampanjsida bjuds vi in att ta del av resultatet, som i slutändan bestod av över 4000 fotografier och en redigerad "directors cut"-film.

– Det roligaste med det här initiativet är att vi gjorde precis som vi brukar, även om det är en del av en kampanj. Wolfmother spelade och jag fångade dem med kameran utan några kompromisser. Det känns spännande att få tillhöra den skara respekterade kreatörer som har jobbat med Absolut, säger Danny Clinch, som tidigare har tagit klassiska rockbilder av bland annat Bruce Springsteen, Neil Young och Tom Waits.

I september klev Absolut Rock in på Selfridges och i oktober lanserades den världen över. Här i Sverige finns den till försäljning i taxfree-handeln, även om Grandpas butiker i Stockholm även säljer förpackningen utan flaska.

Absolut Rock:s taggar

absolut   vodka  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

221

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:38

1

220

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:38

1

219

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:38

1

218

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:38

1

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!