Absolut Pears

Ny smak till Absolut-familjen

Absolut Pears

ARTIKEL | MNDAGEN DEN 11 DECEMBER 2006

Nyligen presenterade Absolut sitt nionde smaksatta variant av originalet Absolut Vodka – tillökningen till Absolut-familjen är Absolut Pears, som beräknas nedkomma i USA i januari 2007. Man behåller därmed det höga tempo som hållits på nya produktlanseringar de senaste åren.

Absolut Pears innehåller precis som tidigare produkter i serien endast naturliga råvaror och inget socker eller andra sötningsmedel är tillsatta, smakmässigt skall Absolut Pears ha en frisk och delikat smak av mogna päron med en lång och fruktig eftersmak. Päron har tidigare använts som smaksättare till vodka av producenten Rommehed Bränneri och deras Rommehed Vodka Swedish Pear, men Absolut är först ut med en storskalig lansering internationellt och som smaksättare av en premiumvodka.

Byrån Blidholm Vagnemark Design, som fick ansvaret för att formge flaskans design åt föregångaren Absolut Ruby Red, erhöll även denna gång uppgiften att stå för förmgivningen. Resultatetet känns igen, med tydliga färgsignaler samt strävan efter att låta päronets former återspeglas i flaskan. I marknadsföringen spelar man dessutom lite med päronets förträfflighet och utmanar genom att använda sig av en grön orm som slingrar sig runt en Absolut Peras flaska.

Päron är självklart mer frestande än det traditionella äpplet – de är delikata, mjuka och unika. Det är päronsäsong bara ett par månader om året. Vem kan motstå ett perfekt päron? frågar Eva Kempe-Forsberg, marknadschef på V&S Absolut Spirits i Stockholm.

Precis som med tidigare produkter ifrån Absolut är tanken att den skall kunna drickas som den är, med is – eller användas som ingrediens i drinkar. Vi väntar med spänning på lanseringen, som alltså inleds i USA i januari 2007 – för att därefter följas av lansering på ett antal internationella flygplatser i maj samma år. När en regelrätt lansering i Sverige sker är i dagsläget oklart, men vi räknar kallt med att Arlanda ingår i ovannämnda internationella flygplatser...

Läs mer om Absolut Pears på dricka.se
Kolla in Absolut Pears-drinkar

Absolut Pears:s taggar

absolut   vodka  

Verktyg...

Kommentarer

De fyra senaste visas nedan, visa samtliga kommentarer.

235

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

234

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

233

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

232

1 skrev lrdagen den 23 march 2019, kl 09:55

1

Tyck till

Medlem!? Logga in för att inte vara anonym!